Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Ερωτες του τριημέρου

Πολλές φορές αναρωτιέσαι πόση χαρά, ευτυχία και άλλα συναφή συναισθήματα μπορείς να αντέξεις. Ο μαγικός αριθμός 3 μπορεί να σε βγάλει από την ατέρμονη αναζήτηση.

Εχουν βγει διάφορα βιβλία για το πως το ένα και πως θα κάνετε το άλλο και οι καλοί τρόποι κτλ. Όλα προπαγανδίζουν την τελειότητα και τον 'σωστό' τρόπο ώστε να πετύχεις αυτό που θες. Καλώς ή κακώς κάποιοι άνθρωποι είναι η προσωποποίηση αυτών των συγγραμμάτων. Τείνουν προς το άπειρο της τελειότητας με αποτέλεσμα να βγάζουν πρωτόγνωρα συναισθήματα στους άμεσα ερωτικά εμπλεκόμενους.

Δυστυχώς η πολυπλοκότητα των συναισθημάτων και η ένταση τους δεν διαχειρίζεται εύκολα από τους κοινούς θνητούς. Τα ανθρωπάρια που ξέρουν μόνο να γίνονται αποδέκτες ευτελής ζήλιας και να καταπίνουν μονολόγους σε υψηλούς τόνους από το έτερον τους ήμισυ δεν θα μπορέσουν ποτέ να εκτιμήσουν την αρμονία. Την υποταγή θα πρέπει να την δεχόμαστε μόνο σε σεξουαλικά πλαίσια εντός των πυλών. Η τελειότητα συνιστά διαφορετικότητα. Η διαφορετικότητα θέλει άλλη αντιμετώπιση και το άτομο που δεν έχει μάθει να δέχεται μια διαφορετική κατάσταση καταλήγει να μην αναγνωρίζει την τελειότητα.

Επί χρόνια βομβαρδίζεσαι με ημίμετρα και βάζεις την σκέψη σου και την συμπεριφορά σου σε στεγανά. Όταν όμως σου δοθεί η ευκαιρία να είσαι ελεύθερος να εκφραστείς, να επικοινωνήσεις πολύ άπλα δεν ξέρεις τι να κάνεις την ελευθερία σου και το μόνο που θες είναι να γυρίσεις πίσω στο κλουβί σου. Όλοι διατυμπανίζουμε 'δεν υπάρχει επικοινωνία στις μέρες μας, και συμβιβαζόμαστε κτλ'. Και όταν τον βρίσκεις αυτόν που επικοινωνείς τι σκατά κάνεις; θα σου πω εγώ...ΤΙΠΟΤΑ. Ενθουσιάζεσαι και μετά πίσω στο σπήλαιο να επικοινωνήσεις με τους ουγκα μπούγκα με άναρθρες κραυγές.

Γι αυτό θα πρέπει να περιορίζεσαι στον έρωτα του τριημέρου. Τόσες μέρες μπορεί να διαχειριστεί ο νεάτερνταλ την τελειότητα της επικοινωνίας. Τόσες μέρες μπορεί ο αναλφάβητος του έρωτα να συλλαβίσει την λέξη ευτυχία. Τόσες μέρες η Αλίκη μπορεί να αντέξει στην χώρα των θαυμάτων. Τόσες μέρες χρειάζεσαι για να πειστείς ότι ζεις το όνειρο. Τόσες μέρες για να σου επιβεβαιώσουν ότι είσαι αυτό που ζήτησαν από το λυχνάρι που έτριψαν κρυφά τα χαράματα.

Ευχαριστώ τον Ν. και όλους εκείνους που γίνανε αφορμή για να γραφτεί αυτό το post.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου