Κυριακή 2 Αυγούστου 2009

θα με πάει στο λουνα παρκ χιχιχοχαχιχοχαχαχο


Τι ευχάριστη έκπληξη! Ο Β. μου είπε να πάμε στο λούνα πάρκ! Ενθουσιάστηκα! Ήρθε με πήρε και πήγαμε πρώτα για καφέ γιατί το λιοπύρι δεν το αντέχαμε και είχαμε και πόσο καιρό να τα πούμε. ‘Είναι εποχή κάθαρσης' μου είπε και το ενστερνίστηκα από την πρώτη στιγμή. Άσπροι τοίχοι, αποτοξίνωση, γυμναστική, μετακομίσεις, αλλαγή πορείας. Ρυθμίζουμε τις πυξίδες μας για άλλες πολιτείες μαγικές. Ταξιδέψαμε πίσω στο χρόνο πιάσαμε την πορεία μας από κει που είχε σταματήσει από την τελευταία φορά που τα είπαμε. Μιλήσαμε για μουσικές και δουλειές, για διακοπές, σχέσεις και άλλα πολλά.

Πόσο άλλαξαν οι εποχές μας. Συνειδητοποιήσαμε ότι το χάσμα μας με τις νέες γενιές μεγαλώνει. Διαπιστώσαμε ότι τα κοριτσάκια 20 χρονών και βγάλε μοιάζουν για 30 και τα αγοράκια για 15. Έχουν αρχίσει να μας σοκάρουν συμπεριφορές νέων και αυτό είναι το πρώτο καμπανάκι ότι μεγαλώσαμε.

Ατάκα της βραδιάς: ‘Για να φιλήσω μια κοπέλα έπρεπε να χορέψω 8 blues μαζί της, και τώρα βγάζουν βίντεο με παρτούζες στις τουαλέτες των σχολείων’.

Όλοι είναι free. Οι ανθρώπινες σχέσεις στις μέρες μας κλονίζονται γιατί λείπει η επικοινωνία. Free και να περνάμε καλά δεν είναι όμως έτσι. Πόσο δίκιο είχε όταν είπε σε μια τύπισσα: ‘και επειδή έχεις πολλά στο κεφάλι σου θες να έχουμε κάτι free; τι free κοπέλα μου, εγώ ξέρω πως όταν γουστάρεις κάποιον θέλεις να περνάς χρόνο μαζί του, να κάνεις πράγματα’.

Καταλήξαμε στο πόσο δύσκολο είναι τελικά να μοιράζεσαι με τον άλλον την καθημερινότητα σου και τις ανησυχίες σου. Χαρακτηριστικά μου είπε: ‘Για σκέψου ότι πρέπει να βάλεις τα χρόνια σου στο τραπέζι και να πεις αυτή είμαι και άλλα τόσα ο άλλος και να πορευτείτε μαζί’ .Πιέζονται με το παραμικρό. Εάν μια μέρα έχεις κακή διάθεση σου αφαιρούν το δικαίωμα να είσαι moody. Πρέπει να πατάς το κουμπί και να γίνεσαι γκέισα. Η τέλεια επαγγελματίας, η ιδανική γυναίκα, η παραδοσιακή νοικοκυρά, η υπομονετική ψυχολόγος, η φίλη με κατανόηση, η αδερφή ψυχή , η σεξοβόμβα, η συμπονετική μητέρα, η πνευματώδης προσωπικότητα, η καλή κόρη κοκ. Εάν πιέζονται αυτοί μια εγώ πιέζομαι δέκα να παίξω όλους αυτούς τους ρόλους. Η απάντησή μου σε όλους αυτούς που πιέζονται γιατί έχουν βγει από μια σχέση και θέλουν να περάσουν στη επόμενη αναίμακτα.

Με καταλαβαίνει πιο πολύ από τον καθένα, όταν έρχεται η συζήτηση στο γάμο, λόγω της παρόμοιας οικογενειακής μας κατάστασης. Είναι δύσκολο για μας να κάνουμε ένα τέτοιο βήμα γιατί είναι πολύ εύκολο να φανταστούμε ένα χωρισμό ακόμα και αν δεν ξεκινάς με αυτό το σκεπτικό. Στις μέρες μας είναι ακόμα πιο δύσκολο, ειδικά όταν οι άνθρωποι έχουν γίνει φυγόπονοι και το μόνο που σκέφτονται είναι πως θα περάσουν καλά στραγγίζοντας συναισθηματικά τον άλλον. Είναι γεγονός πως είμαστε πολύ δύσκολοι άνθρωποι με τρομερά αποθέματα ψυχής, αποφασιστικοί να διεκδικήσουμε αυτό που μας αξίζει στη ζωή.

Είχα ξεχάσει πόσο πολύ τον αγαπάω και πόσο πολύ μου είχε λείψει. Χαίρομαι που αφιερώσαμε χρόνο ο ένας στον άλλον το αξίζαμε και με το παραπάνω. Είναι όμορφο να ξέρεις ότι έχεις διαλέξει ανθρώπους διαμάντια να σε συντροφεύουν στη ζωή.

ΥΓ. Λούνα πάρκ δεν πήγαμε είχαμε δει ταινία και λόγω Σαββάτου είχε μαζευτεί πολύς κόσμος και την κάναμε με ελαφρά για μπαλκονάδα μέχρι το πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου